Sport.be

Algemeen

Zenit boekt ruime zege met fans in de tribunes

14.03.2020 | Ward Bollen

Belga

Rusland, Wit-Rusland, Oekraïne, Kazachstan en de Engelse vijfde klasse zijn de enige Europese competities waar de fans nog welkom zijn dit weekend. In Rusland won leider Zenit ruim tegen Ural.

In een aantal andere Europese landen wordt de competitie ook verdergezet, maar dan achter gesloten deuren, zoals in Turkije, Servië en Hongarije.

In Engeland is de FA de overkoepelende associatie met daaronder grote bonden zoals de Premier League, The Football League (Championship, League One, League Two) en The National League. In die National League, het vijfde niveau net onder League Two, mogen wedstrijden plaatsvinden met fans in de tribunes. Zo speelt de oudste club ter wereld, Notts County, zaterdagmiddag thuis tegen Eastleigh en worden in principe 5.000 fans verwacht.

Zenit Sint-Petersburg haalde in eigen huis hard uit tegen middenmoter Ural: 7-1 werd het maar liefst. Na amper 15 minuten stond het al 3-0 en na 27 minuten 4-0. De fans hadden wel degelijk iets aan om zich aan op te warmen in deze bizarre corona-tijden. In Rusland worden de nodige voorzorgsmaatregelen genomen, maar de competitie gaat dus wel gewoon verder en de tribunes zitten vol.

Russisch international Dzuyba lukte twee treffers en is met 13 goals ondertussen topschutter van de liga. De Iraanse aanvaller Azmoun scoorde drie keer en bracht zijn totaal op 10. De Braziliaan Malcolm, ooit in een transfersoap verwikkeld tussen Barcelona en AS Roma, vond ook één keer de weg naar de netten.

In de stand telt leider Zenit 50 punten na 22 speeldagen. Krasnodar volgt op 9 punten, maar heeft wel nog een wedstrijd minder.

Mis deze events niet

Meer