Sport.be

Algemeen

Hoe en wanneer trainen onze JPL-clubs?

14.03.2020 | Erik Duchateau

Belga

Door de coronacrisis zullen er tot minstens 3 april geen wedstrijden kunnen plaatsvinden. Trainen mogen de profclubs wel nog. Hoe pakken de 16 clubs uit de Jupiler Pro League het aan de komende weken?

ANTWERP:

De spelers zijn vrij tot en met dinsdag. Woensdag worden de trainingen hervat en ook donderdag staat een oefensessie op het programma. Daarna volgen opnieuw twee vrije dagen.

ANDERLECHT:

Net als een rist andere teams past ook Anderlecht zijn trainingsprogramma aan vanwege het coronavirus. Zo wordt de spelersgroep opgesplitst in verschillende kleinere groepen, die elk hun kleedkamer hebben. Daarnaast krijgt elke speler een apart lunchpakket.

CERCLE BRUGGE:

Een lid van de technische staf heeft postitief getest op het corona/covid-19-virus, waarna beslist werd de trainingen van de A-kern en de beloften voor de komende twee weken te schrappen. Alle spelers hebben een individueel programma meegekregen.

CLUB BRUGGE:

Vrijdag werd er gewoon getraind op het trainingscomplex in Knokke-Heist. Zaterdag wordt er individueel getraind en zondag zijn de spelers vrij. Volgende week worden de trainingen tot nader order afgewerkt zoals reeds langer gepland.

CHARLEROI:

De training van vrijdag werd geschrapt en ook dit weekend wordt er niet getraind. Maandag worden alle spelers opnieuw op de club verwacht en zal er normaal gezien opnieuw getraind worden.

EUPEN:

Vrijdag werd nog een groepstraining afgewerkt. Dit weekend zijn de spelers vrij, waarna ze een week vakantie hebben. Op maandag 23 maart zullen de trainingen normaal gezien hervatten.

KRC GENK:

De groepstrainingen outdoor zijn opgeschortĀ tot maandag 23 maart. Alle spelers krijgen een individueel programma mee voor thuis. Het is de bedoeling dat de spelers zich drie keer per week op de club melden voor een aangepaste onderhoudstraining. Die sessies gaan door in kleinere groepen, gespreid over de dag. Genk hoopt op 23 maart de normale trainingen weer te hervatten, als duidelijk is dat er vanaf 3 april weer gevoetbald kan worden.

KAA GENT:

Alle spelers van de A-kern zullen elke ochtend op hun temperatuur gecontroleerd worden. Voorts zal er vooral buiten getraind worden en zal dit eventueel in kleinere groepen gebeuren. De driedaagse stage in Jupille, die volgende week zou plaatsvinden, is afgelast.

KV KORTRIJK:

In Kortrijk werd vrijdag getraind en dat zal zeker ook zaterdag, maandag, dinsdag en woensdag het geval zijn. Daarna zijn de spelers vier dagen vrij.

KV MECHELEN:

Geen training vrijdag, zaterdag en zondag. Voor volgende week wordt nog bekeken hoe de trainingen zullen verlopen.

MOESKROEN:

Vrijdag werd er nog getraind. Volgende week zullen de trainingen op een lager pitje staan.

KV OOSTENDE:

De geplande training van vrijdag op oefencomplex De Schorre kon niet doorgaan wegens een algemeen toegangsverbod op het recreatiedomein. Ook dit weekend wordt er niet getraind. Op vrijdag 20 maart worden de trainingen hervat. Iedereen kreeg een individueel programma mee voor thuis.

STANDARD:

De training van zaterdag is geschrapt. Bedoeling is om dinsdag te hervatten.

STVV:

Tot en met donderdag zal er niet getraind worden. De spelers kregen wel een individueel programma mee voor huis.

WAASLAND-BEVEREN:

Tot en met woensdag wordt de komende dagen gewoon doorgetraind met de volledige groep. Wel werd op de Freethiel een bijkomende kleedkamer in gebruik genomen, zodat de afstand tussen de spelers groter is. Van donderdag 19 tot en met zondag 22 maart wordt er niet getraind.

ZULTE WAREGEM:

Vrijdag werd getraind zoals gepland, maar wel in kleinere groepen. In het weekend krijgen de spelers een individueel programma.

Mis deze events niet

Meer