Sport.be

Algemeen

Pedersen geeft gehoor aan oproep Deense overheid

14.03.2020 | Erik Duchateau

Belga

Wereldkampioen Mads Pedersen komt zaterdag niet aan de start van de slotrit van Parijs-Nice. De Deen accepteert de beslissing van de Deense overheid, die omwille van het coronavirus vraagt dat al haar onderdanen zo snel mogelijk terugkeren naar het land.

"De beslissing is genomen in overleg met het team", legde Pedersen (Trek-Segafredo) uit in een verklaring van zijn team. "Mijn land heeft gevraagd zo snel mogelijk terug te keren en ik respecteer dat besluit. Ik vind het jammer de teammaats te moeten achterlaten, maar ik geloof dat we in deze situatie de overheden moeten respecteren. Ik hoop dat door de voorbije dagen te koersen we de mensen verstrooiing hebben kunnen bieden."

De 24-jarige Pedersen reed een anonieme Parijs-Nice en stond 76ste in de tussenstand.

Na de zesde etappe besloot Israel Start-Up Nation al de handdoek te gooien in de Koers naar de Zon. Eerder vrijdag koos Bahrain-McLaren, het team van kopman Dylan Teuns, er al voor niet meer te starten in de zesde etappe.

Jumbo-Visma, Astana, Mitchelton-Scott, Movistar, CCC, UAE Emirates en Ineos kwamen helemaal niet aan het vertrek van de Franse rittenkoers.

Mis deze events niet

Meer