Sport.be

Algemeen

Sporting Lokeren heeft nog tien dagen om 4 tot 5 miljoen euro te vinden

13.03.2020 |

Belga

Wil Sporting Lokeren alsnog een faillissement afwenden, dan moet het volgens de voorlopige bewindvoerders Kris Goeman en Juul Creytens tegen 23 maart een bedrag van 4 tot 5 miljoen euro vinden. Zo niet, grijpt de ondernemingsrechtbank in en zal men de club met stamnummer 282 failliet verklaren, zo werd vrijdag bevestigd aan Belga.

"Samen met mijn collega Juul Creytens werd ik door de voorzitter van de ondernemingsrechtbank van Dendermonde aangesteld als voorlopig bewindvoerder van de NV Sporting Lokeren. Dit omdat er zware financiële problemen zijn en dus een problematisch betalingsverkeer is bij die club. Er zijn schulden, leveranciers worden niet betaald, net als lonen van spelers en werknemers. Dus moeten wij de afweging maken of de NV Sporting Lokeren nu failliet is of niet. Na een eerste beoordeling komen we uit bij een faillissement van de club. De vennootschap Sporting Lokeren hebben wij een uitnodiging gestuurd voor een dagvaarding voor de ondernemingsrechtbank van 23 maart. Dan valt het verdict. Tot die datum kan er wel een oplossing gezocht worden als men een bedrag kan vinden tussen de 4 à 5 miljoen euro om de openstaande schulden te vereffenen. Is dat niet het geval, dan is een faillissement aan de orde", stelt Goeman.

"Dat zijn de bedragen die nodig zijn om tot het einde van het seizoen iedereen te betalen. We zitten bijna eind maart, dus bijna einde seizoen. Die 4 tot 5 miljoen is het exploitatieverlies van de club in dit seizoen. Iedereen die een Lokeren-hart heeft, zal nu wel beseffen dat het vijf voor twaalf is voor de redding van de club. De mogelijkheid is er nu nog om de koppen bij elkaar te steken en te zorgen voor deze bedragen", vervolgt hij.

23 maart is echt wel de deadline. "Maandag 23 maart is er een zitting van de ondernemingsrechtbank en dat is de datum van de eerstkomende zitting gezien de ernst van de zaak. Er zijn immers geen lonen betaald, de leveranciers sturen deurwaarders en dergelijke meer. Er is dus nog een speling van tien dagen. Anders wacht het faillissement."

Mis deze events niet

Meer