Sport.be

Algemeen

Giro nu ook uitgesteld na maatregelen Hongaarse regering

13.03.2020 |

Belga

De Ronde van Italië is na het eerder schrappen van de start in Hongarije nu ook officieel uitgesteld. De organisatie kwam met die beslissing nadat er vanuit Hongarije werd beslist om de start te annuleren door de dreiging van het coronavirus. Een nieuwe datum is er nog niet.

De Giro zou op 9 mei beginnen in Boedapest. De eerste dag stond een individuele tijdrit over 8,6 km op het programma. Daarna volgden twee vlakke etappes van Boedapest naar Gyor (195 km) en van Szekesfehervar naar Nagykanizsa (204 km). Op 12 mei zou de karavaan via Sicilië Italiaans grondgebied bereiken. Eerder op de dag liet Mariusz Revesz, namens de Hongaarse regering bevoegd voor de lokale organisatie, op zijn Facebookpagina al weten dat de passage in Hongarije uitgesteld zou worden. Enkele uren later wordt dat nieuws bevestigd door de Italiaanse wedstrijddirectie.

"In een reactie op de verspreiding van het coronavirus heeft de Hongaarse regering de noodtoestand uitgeroepen. Dit houdt een verbod in op het organiseren van massa-evenementen en maakt het onmogelijk om internationale evenementen te organiseren", stelt RCS Sport in een verklaring. "Als gevolg daarvan kon de start van de Giro in Hongarije niet op het voorziene moment worden gehouden. Alle partijen zijn akkoord om samen te werken zodat de Giro op een later moment in Hongarije kan beginnen. De nieuwe datum wordt ten vroegste op 3 april gecommuniceerd wanneer de maatregelen van de Italiaanse regering ten einde lopen."

Mis deze events niet

Meer