Sport.be

Algemeen

Mag er nog getraind worden?

13.03.2020 | Erik Duchateau

Belga

Na overleg met zowel de overheid als experten en na feedback vanuit de Europese 'werkgroep Corona' van European Leagues, die een overleg tussen de Europese liga's organiseert over de gevolgen van de Corona-epidemie, meldt de Pro League dat volgende aanbevelingen inzake trainingen geformuleerd werden:

- De A-kernen van de profclubs kunnen blijven trainen, mits het in acht nemen van de hygiƫnische richtlijnen en het achter gesloten deuren trainen. Het is immers de essentie van het beroep van profsporters om wedstrijdfit te zijn en blijven.

- Voor de jeugd en de dames worden de trainingen tot nader order stilgelegd.

- Inzake oefenwedstrijden achter gesloten deuren is er voorlopig negatief advies vanuit de overheid. De Pro League bekijkt wat mogelijkheden zijn, naar het voorbeeld van Nederland, waar onder strikte voorwaarden wel de toelating is om oefenwedstrijden te houden.

De Pro League is zich ten volle bewust van de maatschappelijk zeer precaire situatie waarin het land zich nu bevindt. Ze zal samen met de clubs consequent het maatschappelijke belang als leidraad nemen in haar beleid de komende weken.

Mis deze events niet

Meer