Sport.be

Algemeen

Premier League opgeschort tot 3 april

13.03.2020 |

Belga

De voetbalwedstrijden in de Premier League worden per direct tot minstens 3 april opgeschort wegens de coronacrisis. Dat heeft de Engelse competitie vrijdag laten weten.

Donderdagavond nam de Premier League al de beslissing dat de wedstrijd van de dertigste speeldag tussen Brighton en Arsenal zaterdag niet zal doorgaan, nadat Arsenal bekendmaakte dat zijn coach Mikel Arteta positief testte op het nieuwe coronavirus. Nu volgt dus de maatregel om alle duels tot 3 april niet meer te laten doorgaan. Vrijdagochtend raakte nog bekend dat Callum Hudson-Odoi als eerste PL-speler positief testte op het coronavirus. "We wensen Mikel Arteta en Callum Hudson-Odoi een spoedig herstel, net als iedereen die met het virus besmet is", reageert algemeen directeur Richard Masters.

"In deze situatie zonder voorgaande werken we nauw samen met de clubs, regering en de FA en EFL. De gezondheid van spelers, staf en fans krijgt onze hoogste prioriteit." Ook de wedstrijden in het Championship, de League One en League Two gaan niet door. De Premier League volgt met een algemene afgelasting het voorbeeld van onder meer België, Nederland, Frankrijk, Spanje en Italië. Van de grote voetballanden wordt voorlopig alleen in Duitsland, weliswaar achter gesloten deuren, nog gespeeld, al lijkt ook de Duitse voetballiga DFL aan te sturen op een stopzetting vanaf volgende week.

Mis deze events niet

Meer