Sport.be

Algemeen

Grote Prijs van Australië in Formule 1 gaat niet door

13.03.2020 | Erik Duchateau

Belga

De Grote Prijs van Australië in de Formule 1 is afgelast vanwege het coronavirus. De organisatoren in Melbourne hebben dat kort voor het begin van de eerste vrije training bekendgemaakt.

In een gezamenlijke verklaring, die door de organisatie van de Formule 1, de overkoepelende autosportfederatie FIA en de raceorganisatie in Australië naar buiten is gebracht, staat dat een meerderheid van de raceteams de wedstrijd niet wilde laten doorgaan. Daarop volgde het besluit om niet te starten.

"We begrijpen dat dit zeer teleurstellend nieuws is voor de duizenden fans die de race wilden bijwonen. Iedereen die een kaartje heeft, krijgt zijn geld terug. Een nadere mededeling zal nog volgen", aldus de organisatoren. Ze vinden dat de veiligheid van alle "leden van de Formule 1 familie en de bredere gemeenschap moeten primeren. Net als de eerlijkheid van de competitie."

Donderdag maakte het F1-team van McLaren al bekend dat het zich had teruggetrokken voor de race in Australië. Bij een van de teamleden was het nieuwe coronavirus aangetroffen.

De Grand Prix van Australië is de eerste race van het Formule 1-seizoen van 2020. De volgende race vindt over een week plaats in Bahrein. Het is nog niet bekend of die race wel kan plaatsvinden. De Grote Prijs van China in Shanghai op 19 april is in ieder geval afgelast.

Mis deze events niet

Meer