Sport.be

Algemeen

Gaviria bevestigt dat hij besmet is met coronavirus (VIDEO)

12.03.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

Bij Fernando Gaviria is wel degelijk het coronavirus vastgesteld. Dat heeft de Colombiaanse renner van UAE Team Emirates donderdag bekendgemaakt in een video op Instagram.

Eerder raakte bekend dat zes personen tijdens de UAE Tour positief hadden getest op het coronavirus. Volgens verschillende media was een Colombiaanse renner besmet, wat in de richting wees van de 25-jarige topsprinter Gaviria. Donderdag heeft de Colombiaan dat ook bevestigd.

"Er gaan veel geruchten de ronde over mijn gezondheid", vertelt Gaviria in de video. "Ik heb positief getest op het coronavirus, maar ik voel me goed. Dank aan mijn team en iedereen in het ziekenhuis die perfect voor me hebben gezorgd."

Eind februari werd de UAE Tour na vijf ritten stopgezet wegens het coronavirus. Alle renners en stafleden werden nadien getest op het virus en moesten in hun hotels blijven. De meeste ploegen konden intussen naar huis terugkeren, Gaviria en zijn ploeg verblijven nog steeds in quarantaine in de Verenigde Arabische Emiraten. Ook de Rus Dmitry Strakhov (Gazprom-RusVelo) raakte besmet tijdens de UAE Tour.

Mis deze events niet

Meer