Sport.be

Algemeen

NBA legt competitie voor onbepaalde tijd stil na besmetting speler

12.03.2020 |

Belga

De NBA, de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie, heeft de competitie voor onbepaalde tijd stilgelegd. Dat heeft de NBA woensdag laten weten. Het besluit komt nadat bij een speler van Utah Jazz besmetting met het coronavirus is vastgesteld.

Toen bleek dat een speler van Utah besmet was met het coronavirus, stelde de NBA in eerste instantie alleen de partij tussen Utah en Oklahoma City Thunder uit. Nadien kwam de basketcompetitie met het nieuws dat alle wedstrijden voor onbepaalde duur uitgesteld worden. De NBA en Utah gaven nog niet meer info over de identiteit van de besmette speler. Volgens Amerikaanse media zou het om de Fransman Rudy Gobert gaan. Evan Fournier, zijn teammaat bij de Franse nationale ploeg, bevestigde het nieuws alvast via Twitter. "Ik heb Rudy aan de lijn gehad", schreef hij. "Het gaat goed met hem, paniek is niet nodig."

LeBron James reageerde op Twitter alvast op de maatregel. "We cancelen sportwedstrijden en we gaan niet meer naar school en naar ons werk", klonk het. "Wat we echt moeten doen, is 2020 cancelen. Wat zijn het drie zware maanden zeg." De superster van Los Angeles Lakers verwees daarmee ook naar de tragische dood van oud-basketballer Kobe Bryant, die eind januari bij een helikopterongeluk om het leven kwam.

Mis deze events niet

Meer