Sport.be

Algemeen

Hele lijst wedstrijden afgelast door coronavirus

11.03.2020 | Marnick Claes

Belga

Steeds meer wedstrijden en competities gaan niet meer door wegens de dreiging van het coronavirus. Vandaag alleen al is de lijst exponentieel uitgebreid.

Zo neemt Argentinië het drastische besluit om alle competitiesport stil te leggen. Het virus is ondertussen ook opgedoken in Zuid-Amerika en heeft al 140 bevestigde gevallen. "Alle toernooien, competities, voorbereidingswedstrijden en sportmanifestaties zijn afgelast", klinkt het bij het Argentijnse ministerie van Sport. 

Dichter bij huis zien we dat de Wereldbekermanches turnen in Stuttgart en Jesolo niet zullen plaatsvinden. Nina Derwael en de andere Belgische turnsters zullen hier dus niet in actie komen. Nog in Duitsland zal Frankfurt de heenwedstrijd tegen Basel in de Europa League achter gesloten deuren spelen. De terugwedstrijd in Zwitersland gaat echter niet door, ook niet achter gesloten deuren. 

Zelfs vanavond in de Champions League leek het coronavirus even roet in het eten te gooien. PSG-ster, Kylian Mbappé, moest wachten of hij besmet was of niet. De Fransman testte negatief en kan vanavond dan toch in actie komen tegen Dortmund. 

In België worden de zaalsporten het zwaarst getroffen. In de EuroMillions Volley League zal er geen wedstrijd meer gespeeld worden tot 3 april. "De geplande speeldagen in de Final Four van de play-offs zullen ingelast worden vanaf het weekend van 4 en 5 april", klinkt het bij de Belgische Volleyballiga. Ook in het vrouwenbasket is de impact van het coronavirus te voelen. De finale van het vrouwenbasketbal tussen Phantom Boom en Castors Braine is uitgesteld. Een nieuwe datum is nog niet bekend. 

Ook in Spanje hebben een uitgesteld finale. Athletic Bilbao en Real Sociedad zullen moeten wachten om de finale van de Spaanse beker te spelen. Ook hier is een nieuwe datum nog niet bekend. 

Tenslotte blijft ook de tenniswereld niet gespaard. De finaleweek van de Fed Cup in Boedapest zal niet doorgaan. De Internationale Tennisfederatie liet dit weten. 

Zelfs in de NBA kennen ze problemen. De Golden State Warriors zullen Brooklyn bekampen zonder publiek. Dit is de eerste wedstrijd die achter gesloten deuren gespeeld zal worden door het virus. Alle fans krijgen hun tickets wel terugbetaald. 


Mis deze events niet

Meer