Sport.be

Algemeen

Kragh Andersen wint tijdrit, Schachmann verstevigt leidersplaats

11.03.2020 |

Belga

Soren Kragh Andersen heeft woensdag de vierde etappe in de 78e Parijs-Nice gewonnen. De 25-jarige Deen werkte de 15,1 kilometer tegen de klok in Saint-Amand-Mortrand zes seconden sneller af dan de Duitse geletruidrager Maximilian Schachmann. Kasper Asgreen, een landgenoot van Kragh Andersen, werd op twaalf seconden derde.

Met een vierde plaats op 13 seconden van de winnnaar was Thomas De Gendt beste Belg. Werelduurrecordhouder Victor Campenaerts werd op 17 seconden zesde, Tiesj Benoot  en Dylan Teuns werden respectievelijk 15de en 16de op 36 seconden. De 26-jarige Schachmann verstevigde zijn leidersplaats. Hij heeft nu 58 seconden voor op Kragh Andersen en één minuut en een seconde op zijn Oostenrijkse teamgenoot Felix Grossschartner. Teuns en Benoot staan als zesde en zevende geklasseerd.

Voor Kragh Andersen, in Kuurne-Brussel-Kuurne derde, is het de vijfde profzege, de eerste dit seizoen en de tweede in de WorldTour. In 2018 won hij een rit in de Ronde van Zwitserland. In de vijfde rit leggen de renners donderdag 227 kilometer af tussen Gannat en La Côte-Saint-André. Ondanks een colletje van tweede en drie van derde categorie is de etappe op maat van sprinters gemaakt

Mis deze events niet

Meer