Sport.be

Algemeen

De Gendt over Parijs-Nice: 'Misschien halen we vijfde rit nog, maar verder niet'

11.03.2020 |

Belga

Thomas De Gendt wil vandaag vlammen in de tijdrit van Parijs-Nice. Hij gelooft dat de Koers naar de Zon na vandaag zal stoppen. "Voor de start van deze koers hebben we er grappen over gemaakt dat dit misschien de laatste koersdagen van het jaar zijn. Daar houd ik nu echt rekening mee", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Thomas De Gendt heeft het parcours van de 15 kilometer lange tijdrit die vandaag op het programma staat in Parijs-Nice bestudeerd. "Er zijn 13 bochten op 15 kilometer met twee stukken bergop", vertelt hij aan HLN. De Gendt gaat in zijn gekende stijl zo hard rijden al hij kan. Voor hem staan de Olympische Spelen op het spel. "De kans dat ik effectief ga, is heel klein. Dat wil echter niet zeggen dat ik niet op een selectie hoop".

Daarvoor moeten die Spelen natuurlijk ook plaatsvinden. Parijs-Nice wordt ook geteisterd door het coronavirus. De Koers naar de Zon is een koers achter gesloten deuren zonder publiek aan start en finish. Het merendeel van het peloton gelooft niet dat de eindstreep in Nice ligt, net zoals De Gendt. "Ik houd er rekening mee dat Parijs-Nice na de tijdrit afgelopen is. De dagen erna trekken we zuidwaarts, waar het weer beter is en de mensen makkelijker buiten komen. De kans zit er dus in dat de organisatie zegt: we stoppen ermee. Misschien halen we nog rit vijf, maar verder niet", aldus de 33-jarige renner van Lotto Soudal.

Na Parijs-Nice stond de Ronde van Catalonië op het programma bij De Gendt. De Spaanse regering besloot gisteren dat alle sportevenementen tot 5 april achter gesloten deuren worden gehouden. "In Spanje zijn ze doorgaans wat laksker. Is er sprake van uitbreiding, dan kan het zijn dat alle sportactiviteiten worden verboden", besluit de hardrijder.

Mis deze events niet

Meer