Sport.be

Algemeen

CONI laat alle sportevenementen in Italië tot 3 april opschorten

09.03.2020 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Het Italiaans Olympisch Comité (CONI) heeft maandag beslist alle sportevenementen in Italië, op alle niveau's, tot 3 april af te gelasten omwille van het coronavirus. Het CONI vraagt de Italiaanse regering om de beslissing in een speciaal regeringsdecreet te bekrachtigen. De beslissing van het CONI werd unaniem genomen tijdens een vergadering tussen CONI-voorzitter Giovanni Malago en vertegenwoordigers van de belangrijkste sportfederaties.

Voorzitter Malago bedankte na afloop alle voorzitters om hun solidariteit "in deze voor het land erg delicate en ongeziene situatie". Malago zal de informatie overbrengen aan premier Giuseppe Conte en Vincenzo Spadafora, de minister van Sport in Italië. De verwachting is dat de regering snel gehoor gaat geven aan het verzoek.

Het CONI besloot nog met de mededeling dat het geen bevoegdheid heeft inzake de deelname van Italiaanse clubs aan internationale competities. Er worden sinds de uitbraak van het coronavirus niet veel sportwedstrijden meer gehouden in Italië. In de hoogste voetbalklasse, de Serie A, gaan nog wel wedstrijden door, maar dan zonder publiek.

Mis deze events niet

Meer