Sport.be

Algemeen

Coronavirus trekt streep door toptornooi van Indian Wells

09.03.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

Het tennistornooi van Indian Wells is door de organisatie geannuleerd vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus. In de regio in de Amerikaanse staat Californië, waar Indian Wells ligt, is de noodtoestand uitgeroepen wegens het virus.

Het gezondheidsrisico is te groot om zo'n evenement in de regio te houden", aldus een arts van de Universiteit van Zuid-Californië. De organisatie vindt het jammer dat het tornooi niet door kan gaan, maar zegt dat de gezondheid van spelers, vrijwilligers en fans vooropstaat. "We zijn de mogelijkheid aan het onderzoeken om het tornooi op een ander moment te spelen."

Indian Wells is een hoog aangeschreven tornooi voor zowel de mannen als de vrouwen. Onder meer landgenoten Kim Clijsters en Elise Mertens zouden aan het tornooi deelnemen, net zoals Novak Djokovic, Rafael Nadal, Serena Williams en Naomi Osaka.

Kirsten Flipkens en Alison Van Uytvanck toonden maandag weinig begrip voor de late afgelasting. Via Twitter uitten ze hun onvrede. "What the f*ck?!?!?!", klinkt het bij 'Flipper'. "Kunnen jullie niet op z'n minst een spoedvergadering met de spelers beleggen?" Eenzelfde reactie bij Van Uytvanck. "Wtf? Een dag voor het toernooi start? Iedereen is al hier", schrijft de Grimbergse.

Ook Rafael Nadal, 's werelds nummer 2 bij de mannen en drie keer winnaar in Indian Wells, reageerde via Twitter. "Jullie hebben het nieuws allemaal waarschijnlijk al vernomen. Indian Wells is afgelast. We zijn hier en moeten nog beslissen wat we gaan doen. Ik vind het zo jammer wat er allemaal gebeurt in de wereld. Hopelijk komt de overheid snel met een oplossing. Ik hoop dat iedereen gezond en veilig blijft."

Mis deze events niet

Meer