Sport.be

Algemeen

Dylan Teuns kan leven met tweede plaats

08.03.2020 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Dylan Teuns boekte zondag een vierde dichte ereplaats dit seizoen. Na drie derde plaatsen, finishte hij als tweede in de openingsrit van Parijs-Nice. "Maar dit is een tweede plaats waar ik wel mee kan leven", reageerde de kopman van Bahrain-McLaren.

De 27-jarige Vlams-Brabander startte met ambitie in Parijs-Nice en toonde zich alert in een openingsrit die gekenmerkt werd door waaiervorming. Toen de voorspring van Julian Alaphilippe en Tiesj Benoot groeide, zette hij eerst ploegmaat Ivan Garcia Cortina aan het werk in de achtervolging, daarna dichtte hij zelf het gat op de tweede leiders.

"Op dat laatste kasseiklimmetje zag ik de mogelijkheid om aan te vallen. Meteen sloeg ik een klein kloofje. Toen ik zag dat er een renner naderde, hield ik even in. Schachmann kwam bij mij en dus werd het een gevecht van twee tegen twee."

Het duo maakte de oversteek naar de leiders. Max Schachmann viel aan, Alaphilippe dichtte het gaatje en finaal werd er gesprint. "Eigenlijk begin ik die sprint te vroeg. Ik was even vergeten dat er wind op kop stond. Schachmann kwam me nog heel sterk voorbij, maar ik ben blij deze tweede plaats."

Teuns staat nu derde in het klassement, op vier seconden van Schachmann. In 2018 behaalde Teuns zijn beste resultaat in Parijs-Nice. Hij finishte toen als zesde in de eindstand, op 32 seconden van winnaar Marc Soler.

Mis deze events niet

Meer