Sport.be

Algemeen

Schachmann vloert Teuns en Benoot

08.03.2020 | Ward Bollen

Belga

Maximilian Schachmann (Bora-hansgrohe) heeft de eerste etappe in Parijs-Nice van Plaisir naar Plaisir gewonnen. Hij won de spurt in een groepje met vier renners waarbij twee landgenoten.

Door het coronavirus en de vele afzeggingen bleef een peloton van slechts 136 renners over. De vlucht van de dag bestond uit 16 renners met daarbij onder meer Tiesj Benoot, Nairo Quintana, Julian Alaphilippe, Zdenek Stybar, Kasper Asgreen en Soren Kragh Andersen. Thuisrijders Romain Bardet en Warren Barguil waren door valpartijen achterop geraakt.

Alaphilippe en Benoot kozen voor een versnelling en daarachter raapte het peloton de 14 overige renners op. Met nog 20 km te gaan bedroeg hun voorsprong ongeveer een halve minuut. In het peloton deed Deceuninck - Quick-Step uitstekend afstoppingswerk voor Alaphilippe. Tien kilometer verder was de situatie status quo voor de koplopers.

In het heuvelachtige slot kwam het peloton erg dicht en Dylan Teuns waagde de sprong met Maximilian Schachmann in zijn wiel. Daarin werden Peter Sagan en een hardwerkende Yves Lampaert gelost. De vier kwamen samen en onder de vod van 1 km plaatste Benoot een aanval. Alaphillipe dichtte het gaatje, maar het was Schachmann die Teuns en Benoot afhield voor de dagzege.

Schachmann is meteen ook de eerste leider in de Koers naar de Zon, voor Benoot.

Mis deze events niet

Meer