Sport.be

Algemeen

Discussie over stopzetten Serie A loopt hoog op

08.03.2020 | Ward Bollen

Belga

Zondag staan vijf uitgestelde wedstrijden achter gesloten op het programma in de Serie A. Maar niet iedereen is daar even gelukkig mee. De spelersvakbond roept om de stopzetting van de competitie.

Al zeker tot en met 3 april worden alle wedstrijden in de Serie A verdergezet zonder publiek omwille van het coronavirus. Damiano Tommasi, ex-speler van AS Roma en tegenwoordig voorzitter van de spelersvakbond, roept om de stopzetting van de Serie A.

"Veel spelers zijn ongerust. Professioneel voetbal en geld zijn niet meer waard dan de gezondheid van individuele personen. De spelers worden ook onvoldoende beschermd, want zij moeten wel nog reizen van en naar risicogebieden. Het is niet omdat wedstrijden achter gesloten deuren gespeeld worden, dat daarmee alles opgelost is. Wat gaat er gebeuren als straks een speler corona heeft?"

Ondertussen heeft de Italiaanse regering beperkingen van reizen opgelegd in Noord-Italië. Die geldt voor mensen uit de regio's Lombardije, Piedmont, Emilia-Romagna en Veneto. Voor voetballers wordt een uitzondering gemaakt. Zij mogen wel reizen in en uit deze vier regio's.

Zhang, de Chinese voorzitter en eigenaar van Inter Milaan, noemde de voorzitter van de Serie A alvast een clown hoe hij de problemen met het virus aanpakt. Die reageerde met een rechtszaak. Ook Mario Balotelli vroeg om de competitie stop te zetten en de voorzitter van ex-Serie A-club Novara, ondertussen in de derde klasse, is opgenomen in het ziekenhuis met het coronavirus.

De vijf uitgestelde duels van zondag gaan alvast door en dat betekent dat de topper tussen Juventus en Inter om 20u45 zal afgetrapt worden zonder toeschouwers in Turijn. Of de competitie volgende week nog verdergezet wordt, is een groot vraagteken. Het zou dan alvast de eerste keer sinds de Tweede Wereldoorlog zijn dat de Serie A niet afgewerkt wordt. Uitstel is geen mogelijkheid, want na het seizoen start het EK en de Olympische Spelen.

STAND VAN ZAKEN

Bijna 6.000 mensen in Italië zijn besmet met het coronavirus, waarvan meer dan 230 overlijdens. Alberto Cirio, president van de Italiaanse regio Piedmont, heeft ook positief getest op het coronavirus. Het is de tweede Italiaanse politicus op 24 uur die bekend maakt dat hij Sars-CoV-2 heeft opgelopen.

Buitenlandse Zaken in ons land raadt niet-essentiële reizen naar de regio Lombardije en veertien Italiaanse provincies af. Dat blijkt uit het reisadvies voor Italië dat Buitenlandse Zaken zondag heeft aangepast, als gevolg van de maatregelen die de Italiaanse regering afgelopen nacht heeft bekendgemaakt. In België hebben sinds zondag exact 200 personen positief getest op het virus.

Mis deze events niet

Meer