Sport.be

Algemeen

Van Herck na nederlaag in Hongarije: 'Fier, maar ontgoocheld'

08.03.2020 | Ward Bollen

Belga

"Ik ben fier op de manier waarop mijn team gespeeld heeft, maar ook teleurgesteld omdat we niet gewonnen hebben", reageerde kapitein Johan Van Herck zaterdag na de 3-2 nederlaag van het Belgische Davis Cup-team tegen Hongarije.

"We hebben alles gegeven wat we hadden, maar finaal bleken de Hongaren sterker. In de topsport moet je zoiets kunnen aanvaarden. Ruben Bemelmans speelde een fantastische eerste set tegen Fucsovics. We hoopten dan dat de Hongaar zou kraken, ook al omdat hij al het dubbelspel gespeeld had, maar dat gebeurde niet. Wel integendeel, hij krikte zijn niveau nog op. Hoedje af."

De Belgen gaan dus niet naar de Finals in Madrid, maar spelen in september een barrage om volgend jaar een nieuwe kans te krijgen. Van Herck ziet dat wel met vertrouwen tegemoet. "We kunnen Debrecen met opgeheven hoofd verlaten. We hebben als team vooruitgang geboekt en dat is iets waar we voor de toekomst voort op kunnen bouwen. Deze spelers hebben getoond dat ze het Davis Cup-niveau waard zijn, dat ze onder druk kunnen presteren en dat België een moeilijk te verslagen team is."
 
"We hebben de kwaliteiten en zullen er alles aan doen om dit team nog beter te maken. Hier in Debrecen hebben we niet de kroon op het werk kunnen zetten, maar dat is vooral de verdienste van hen en niet het falen van ons."

Mis deze events niet

Meer