Sport.be

Algemeen

Bemelmans kan België niet naar finaleweek loodsen

07.03.2020 | Niels Dirkx

Belga

De Belgische tennismannen zijn er eind november niet bij in de finaleweek van de Davis Cup. In het Hongaarse Debrecen verloor Ruben Bemelmans (ATP 222) ondanks een moedig verweer het vijfde en beslissende duel tegen Marton Fucsovics (ATP 84).

Na een gevecht van twee uur en twintig minuten prijkte de 6-7 (7/9), 6-4 en 6-2 eindstand op het scorebord van de Fonix Hall, waar beide landen elkaar de voorbije twee dagen op gravel bekampten.

Na de eerste twee enkelspelen van vrijdag stond het 1-1 gelijk. Bemelmans verraste in de openingsmatch Attila Balazs (ATP 76) met 5-7, 7-6 (7/4) en 6-4. Aansluitend kwam Kimmer Coppejans (ATP 154) net tekort tegen Marton Fucsovics, die het met 6-2, 5-7 en 6-4 haalde. Zaterdag zetten Sander Gillé en Joran Vliegen België opnieuw op voorsprong door met 3-6, 6-1 en 6-4 te winnen van Balazs en Fucsovics. Coppejans kreeg daarop de kans om de ontmoeting te beslissen maar hij ging met 6-3 en 6-0 kansloos onderuit tegen Balazs.

De vierde enkelpartij tussen Bemelmans en Fucsovics moest vervolgens beslissen wie het ticket zou krijgen voor de finaleweek van de Davis Cup. Die wordt van 23 tot 29 november in Madrid georganiseerd met achttien landen. België moet als verliezer in september aan de bak in de play-offs van Wereldgroep I.

Mis deze events niet

Meer