Sport.be

Algemeen

Benoot en Vanmarcke in Parijs-Nice

07.03.2020 | Marnick Claes

Belga

Door het coronavirus worden veel koersen afgelast en dat zorgt ervoor dat ploegen beginnen te puzzelen. Zo zullen Tiesj Benoot (Team Sunweb) en Sep Vanmarcke (Education First) aan de start van Parijs-Nice verschijnen.

Vandaag kunnen wielerfanaten niet genieten van de Strade Bianche en ook koersen zoals Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo zullen niet gereden worden. De wielerploegen proberen hun renners toch voldoende kilometers te laten rijden en daarom zal Tiesj Benoot aan de start staan van Parijs-Nice. "Parijs-Nice is na het wegvallen van de Italiaanse koersen de ideale wedstrijd om je voor te bereiden op de voorjaarsklassiekers. Onze doelen in Frankrijk liggen in de sprint en het eindklassement. Cees Bol krijgt in massaspurten de steun van het team. Voor de iets lastigere aankomsten hebben we Michael Matthews toegevoegd aan de selectie. Daarnaast willen we Tiesj in een goede positie brengen voor het eindklassement", laat ploegleider van Sunweb, Rudi Kemna, weten. 

Ook Sep Vanmarcke maakt de overstap naar Frankrijk. "Na een week vol onzekerheden wordt het leuk terug in het peloton te zijn", liet Vanmarcke weten op zijn Instagram. Ook Vanmarcke zal zich in Parijs-Nice voorbereiden op de Vlaamse klassiekers. 

Mis deze events niet

Meer