Sport.be

Algemeen

Van Uytvanck verslaat Belgische killer en staat in halve finale in Lyon

07.03.2020 | Marnick Claes

Belga

Alison Van Uytvanck heeft zich bij de laatste vier van het WTA-tornooi van Lyon kunnen plaatsen. Van Uytvanck versloeg de Française Caroline Garcia in twee sets, 6-2 en 6-2.

Caroline Garcia dacht waarschijnlijk dat ze op een Belgisch tornooi aan het spelen was. In de eerste ronde speelde ze tegen Greet Minnen en won ze de partij met 6-4, 1-6 en 7-6 (7/5). In de tweede ronde stond ze tegenover Ysaline Bonaventure. De thuisspeelster won die partij in twee sets met 7-5 en 6-2. In de kwartfinale trof ze uiteindelijk ook nog Alison Van Uytvanck, maar dit keer overwon België. Van Uytvanck was te sterk en won met twee keer 6-2. 

Van Uytvanck was zeer tevreden met haar spel tegen de Française. "Ik slaagde er perfect in om wat ik in mijn hoofd had, ook uit te voeren. De tweede set was niet evident. Ik kreeg tal van breakballen tegen en heb alles uit de kast moeten halen. Mijn opslag draaide goed en ik kon haar service goed lezen. Dat liet me toe haar onder druk te zetten en dat voelde ze ook wel. Dit is een mooie overwinning, ik denk dat ik een erg goede match gespeeld heb", laat Van Uytvanck weten. 

In de halve finale staat er echter een taaie klant te wachten. De nummer vijf van de wereld, Sofia Kenin, is de volgende tegenstander van Van Uytvanck. "Dat wordt een zware dobber. Kenin is een speelster uit de top tien en je wint het Australian Open niet zomaar per toeval. Ik kijk er wel naar uit. Het kan een leuke wedstrijd worden, één waarin ik niets te verliezen heb. Om haar te kunnen verslaan, zal ik heel goed moeten spelen. Ik ga het maximum geven en we zien wel wat dat oplevert. Het is een uitdaging", besluit Van Uytvanck. 

Mis deze events niet

Meer