Sport.be

Algemeen

België neemt de voorsprong tegen Hongarije

06.03.2020 | Niels Dirkx

Belga

De Belgische Davis Cup-ploeg is uitstekend begonnen aan het duel in en tegen Hongarije. Ruben Bemelmans (ATP 222) won vrijdag in Debrecen in drie sets van Attila Balazs (ATP 76). Na 2 uur en 35 minuten stond de 5-7, 7-6 (7/4) en 6-4 eindstand op het scorebord.

Het was het tweede onderlinge duel tussen de 32-jarige Bemelmans en zijn Hongaarse leeftijdsgenoot. De vorige ontmoeting dateerde al van 2008, toen de Limburger op een Futurestornooi in Slovenië (ook op gravel) aan het langste eind trok. Later op de dag neemt Kimmer Coppejans (ATP 154) het op tegen Marton Fucsovics (ATP 84). Zaterdag (vanaf 12 uur) volgen het dubbel, met Sander Gillé en Joran Vliegen, en de twee afsluitende enkelwedstrijden.

België en Hongarije strijden in de Fonix Hall in Debrecen, waar op gravel wordt gespeeld, om een ticket voor de finaleweek in Madrid. Die wordt van 23 tot 29 november georganiseerd met achttien landen. Vorig jaar strandde België, met kopman David Goffin, in de groepsfase van de Davis Cup Finals. Spanje, aangevoerd door Rafael Nadal, pakte voor eigen volk de titel in de eerste editie van de hervormde landencompetitie.

Goffin is er in Debrecen niet bij. De nummer 10 van de wereld liet kapitein Johan Van Herck weten niet beschikbaar te zijn omdat hij de hardcourttornooien van Indian Wells en Miami wil voorbereiden. Bij verlies moet België in september aan de bak in de play-offs van Wereldgroep I.

Mis deze events niet

Meer