Sport.be

Algemeen

Jumbo-Visma geeft nu ook forfait omwille van het coronavirus

06.03.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

Na Movistar, Astana, CCC, Mitchelton-Scott, UAE Emirates en Team Ineos heeft vrijdag ook Jumbo-Visma laten weten komende week niet te zullen deelnemen aan Parijs-Nice (WorldTour). Het team van onze landgenoot Wout van Aert wil "vanwege het coronavirus en het gebrek aan adequate garanties over te volgen procedures" geen risico's nemen. "Onze medische staf gaf een negatief advies", liet het Nederlandse WorldTour-team noteren op haar website.

"Dit doet pijn en is teleurstellend", stelde directeur Richard Plugge. "Maar dit is het beste besluit dat we nu kunnen nemen. Als management hebben we de verantwoordelijkheid om alle risico's zorgvuldig af te wegen. Die zijn nu te groot." De renners, met naast Wout van Aert ook Maarten Wynants en de Sloveense kopman Primoz Roglic, en stafleden die naar de wedstrijd zouden vertrekken, reageerden begripvol en instemmend, liet Jumbo-Visma nog weten.

Het Nederlandse team schrapt voorlopig enkel Parijs-Nice van haar verdere programma. "Andere wedstrijden worden van geval tot geval beoordeeld", klonk het. "Wielrennen heeft een uniek karakter en reizen en het verblijven in hotels is inherent aan de sport", besloot Plugge. "Dat maakt ons kwetsbaar in deze coronacrisis. De gezondheid van renners, staf en publiek verdienen nu elke prioriteit, waarbij we ook rekening houden met omstandigheden die kunnen ontstaan zoals quarantaine, ziekte of ziekenhuisopname."

Mis deze events niet

Meer