Sport.be

Algemeen

RCS bevestigt: Tirreno en Milaan-Sanremo afgelast

06.03.2020 |

Belga

Organisator RCS Sport heeft vrijdag bevestigd dat Tirreno-Adriatico (11-17 maart), Milaan-Sanremo (21 maart) en de Ronde van Sicilië (1-4 april) niet zullen doorgaan omwille van het coronavirus. RCS schrapte donderdag ook al de Strade Bianche van de kalender, die oorspronkelijk zaterdag zou doorgaan.

De Italiaanse organisator deelde mee dat "het onmogelijk was om de gezondheid en veiligheid van alle aanwezige personen te garanderen". RCS gaf verder nog aan, via de Italiaanse wielerfederatie, te zullen vragen aan de UCI om de wedstrijden een nieuwe plaats op de wielerkalender van 2020 te geven. Die vraag stelde RCS eerder al aan de UCI voor wat betreft de Strade Bianche voor zowel mannen als vrouwen.

De Italiaanse regering maakte woensdag in de nasleep van de uitbraak van het coronavirus bekend dat sportwedstrijden in Italië tot en met 3 april achter gesloten deuren plaatsvinden. Het leek nadien erg onwaarschijnlijk dat de Italiaanse wielerwedstrijden nog zouden doorgaan. De organisatie hoopt natuurlijk een andere datum te vinden voor de verschillende wedstrijden, maar dat zal gezien de volle kalender geen sinecure worden.

Mis deze events niet

Meer