Sport.be

Algemeen

Club breekt de overeenkomst van Rits open

06.03.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

Club Brugge heeft bekendgemaakt langer door te gaan met Mats Rits. De 26-jarige middenvelder, die nog een overeenkomst tot medio 2021 had in Brugge, ondertekende een nieuw contract tot juni 2024. Rits maakte in de zomer van 2018 de overstap van KV Mechelen en ontpopte zich bij blauw-zwart meteen tot een vaste pion op het middenveld.

"Ik voelde mij hier vanaf dag één thuis", reageerde Rits op de website van Club Brugge. "Deze contractverlenging is een mooie beloning voor het harde werk van het voorbije anderhalf jaar. Dit is een extra motivatie om er alles aan te doen om de dubbel te pakken." Club Brugge loofde Rits als een "veelzijdige middenvelder met de typerende Clubmentaliteit".

De middenvelder speelde tot dusver 81 officiële duels voor de huidige competitieleider. Daarin scoorde hij negen keer en gaf hij zes assists. Vooral de voorbije weken is Rits uitstekend op dreef met drie goals in de laatste drie competitieduels. Met ook nog een goal in de beker is Rits na Nieuwjaar voorlopig topschutter van blauw-zwart.

Zaterdagavond wachten voor Rits en Club Brugge de Brugse derby tegen de buren van Cercle Brugge.

Mis deze events niet

Meer