Sport.be

Algemeen

Van Avermaet trekt op hoogestage om in vorm te blijven

06.03.2020 |

Belga

Greg Van Avermaet heeft vrijdag in een persbericht van zijn team gereageerd op het afzeggen van CCC voor Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico. Die beslissing kwam er uit angst het coronavirus op te lopen. Daardoor kan Van Avermaet de komende weken wel niet deelnemen aan wedstrijden. De renner begrijpt de beslissing van de ploeg en trekt nu met enkele ploegmaats op hoogtestage.

"Het is teleurstellend dat ik ter voorbereiding op de grote klassiekers nergens kan rijden", begon Van Avermaet zijn uitleg. "Maar ik respecteer de beslissing van de ploeg en begrijp dat gezondheid op de eerste plaats staat. Je moet naar het grotere plaatje kijken en hopelijk betekent deze beslissing dat we de rest van het seizoen zoals gepland kunnen afwerken", vertelt de olympische kampioen.  

"Ik ga nu de komende weken op hoogtestage met enkele ploegmaats. Na mijn eerste hoogtestage was de vorm de voorbije weken uitstekend. Ik denk dus dat deze voorbereiding me moet helpen om fit te blijven en te kunnen toewerken naar de klassiekers. Deze situatie kan dag na dag veranderen en ik hoop snel opnieuw wedstrijden te kunnen rijden."

Mis deze events niet

Meer