Sport.be

Algemeen

Geen Wellens in Parijs-Nice

05.03.2020 | Marnick Claes

Belga

Lotto Soudal heeft zijn selectie voor Parijs-Nice bekendgemaakt. Philippe Gilbert zal samen met John Degenkolb het speerpunt vormen voor de Belgische ploeg. Tim Wellens zal thuisblijven.

Philippe Gilbert en John Degenkolb zouden normaal van start gaan in de Tirreno-Adriatico, maar aangezien deze koers niet doorgaat, zullen de twee renners in Frankrijk hun benen testen. "Onze renners moeten koersen in dat voorjaar, moeten een rittenkoers in de benen hebben als ze goed willen zijn in de klassiekers dus we gaan er alles aan doen om John en Philippe in Parijs-Nice van start te laten gaan", laat teammanager John Lelangue weten. 

Tim Wellens zal er niet bij zijn in de rittenkoers. De Belg is namelijk ziek. "Tim kampte met een verkoudheid, niets speciaals of ernstig, maar hij heeft te weinig intensiteit in de benen om een rittenkoers van acht dagen te rijden. Het had geen zin om hem te laten starten als je niet 100 procent bent, we nemen beter geen risico. Bovendien hebben we nu renners genoeg, dan kan je beter kiezen voor zij die wel helemaal fit zijn. Tim heeft nog veel belangrijke doelen dit jaar, het is dan beter om hem nu volledig te laten herstellen, de tijd te nemen om te trainen en dan later de competitie te hervatten. Wanneer is nog niet duidelijk. Dat zien we dan wel", besluit Lelangue. 

Mis deze events niet

Meer