Sport.be

Algemeen

Geen CCC in Tirreno-Adriatico en Parijs-Nice

05.03.2020 | Marnick Claes

Belga

CCC, de ploeg van Greg Van Avermaet, zal niet aan de start van de Tirreno-Adriatico en Parijs-Nice staan. "We willen de gezondheid en veiligheid van de renners, staf en het algemene publiek beschermen", laat de ploeg weten.

Het Coronavirus gooit roet in het eten van de wielerfanaten. Ploegen nemen zelf maatregelen en denken twee keer na vooraleer ze aan een koers zullen deelnemen. CCC maakt alvast een kruis over Tirreno-Adriatico en Parijs-Nice. "Wielrennen is een unieke sport waarbij teams van de ene naar de andere stad reizen, telkens in verschillende hotels en waarbij we telkens in contact komen met het publiek in een omgeving die niet te controleren valt. De gezondheid van onze renners, personeel en het publiek is voor ons een prioriteit. In deze periode van het jaar worden heel wat renners ziek. Er is nog altijd geen gedetailleerd quarantaine plan, snelle test op het virus, ... dus lopen we te veel risico. Er is te veel risico en daarom zeggen we af voor deze beide koersen", zegt Max Testa, teamdokter van CCC. 

De beslissing viel niet zomaar. "Dit was zeker geen gemakkelijke beslissing. Niet deelnemen aan Parijs-Nice en Tirreno, waarvan we verwachten dat die nog geannuleerd wordt. We handelen in het belang van onze renners en volgen alles op de voet. We drukken onze steun uit voor RCS en ASO, en we zijn ontgoocheld in de UCI die een gebrek aan leiding vertoont in deze moeilijke periode waarbij elk team op zichzelf moet terugvallen", besluit Jim Ochowicz, teammanager van CCC. 

Mis deze events niet

Meer