Sport.be

Algemeen

Strijd om Play-Off 1 en behoud nadert ontknoping op voorlaatste speeldag

05.03.2020 |

Belga

Een ouderwets drukke zaterdagavond, waarbij alle wedstrijden van de speeldag 29 zaterdag van start gaan om 20u, kan dit weekend al beslissend zijn in de race om de laatste ticket voor Play-Off 1 en de strijd voor het behoud in de Jupiler Pro League.

KV Mechelen, Racing Genk en Anderlecht zijn nog in de running voor het zesde en laatste ticket voor PO1. Mechelen en Genk staan er het beste voor en treffen elkaar nog op de slotspeeldag. Ze houden daardoor hun lot in eigen handen. Dat geldt niet voor Anderlecht - dat zaterdag Zulte Waregem ontvangt - dat naast een 6/6 moet hopen op puntenverlies zaterdag van Mechelen en Genk. Hun affiches lijken, op papier, echter niet onoverkomelijk. Mechelen geeft in eigen huis het al geredde Eupen partij. Genk trekt naar Oostende dat onder de maandag ontslagen Dennis van Wijk na Nieuwjaar slechts 4/21 haalde.

Toch zal vooral in Genk van onderschatting geen sprake mogen zijn. Bij puntenverlies van de Limburgers en winst van Mechelen is de strijd immers over. Bovendien heeft tegenstander Oostende als voorlaatste slechts twee punten voorsprong op rode lantaarn Waasland-Beveren en is het dus nog lang niet zeker van het behoud. Het zal onder de teruggehaalde coach Adnan Custovic in haar laatste thuiswedstrijd ongetwijfeld met het mes tussen de tanden willen van start gaan. KVO lijkt de punten immers zaterdag te moeten pakken, want volgend weekend staat op de slotspeeldag de verplaatsing naar het momenteel niet te kloppen Cercle Brugge op het programma.

Cercle is na een 12/12 nog niet helemaal zeker van de redding, maar lijkt wel betere papieren te hebben dan Oostende. Groen-zwart heeft met de Brugse derby tegen leider Club wel een lastig duel in het vooruitzicht. Intussen staat het water Waasland-Beveren, dat op bezoek gaat bij Moeskroen, helemaal aan de lippen. De Waaslanders ontsloegen vorige week coach Arnauld Mercier, maar ook onder opvolger Dirk Geeraerd werd vorig weekend verloren. Waasland-Beveren haalde de voorbije zes matchen geen enkel punt.

Met volgende week de slotwedstrijd tegen AA Gent in het verschiet lijkt ook Beveren dit weekend punten te moeten pakken. Een bloedstollend slot ligt in het verschiet. Verder staan er zaterdag nog Gent-Charleroi, een duel tussen de nummers twee en drie, Kortrijk-Antwerp en Standard-STVV op het programma. Op zondag 15 maart, met alle wedstrijden om 18u, wordt de slotspeeldag afgewerkt.

Mis deze events niet

Meer