Sport.be

Algemeen

Hoe ziet Play Off 2 eruit dit seizoen?

05.03.2020 | Gert-Jan Weyters

Er staan nog 2 speeldagen op het programma in de Jupiler Pro League. De ontknoping nadert. Wie degradeert? Wie haalt Play Off 1? De structuur van de Play Offs veranderde afgelopen zomer: Play Off 2 ziet er dit seizoen wat anders uit. Een verduidelijking.

Op 15 maart valt het doek over de reguliere competitie in de Jupiler Pro League. De 6 deelnemers aan Play Off 1 en de degradant zullen bekend zijn. De groepen in Play Off 2 kunnen gevormd worden. De dag na de laatste speeldag, 16 maart, zal de kalender voor de Play Offs worden bekendgemaakt.

Play Off 1 blijft nog steeds de kampioenschapspoule van de Jupiler Pro League. De eerste 6 teams uit de reguliere competitie plaatsen zich en maken kans om landskampioen te worden. Hun punten worden gehalveerd en na 10 speeldagen weten wie de kampioensbeker in de lucht mag steken en wie de Europese tickets bemachtigt.

De samenstelling van Play Off 2 wijzigde wel afgelopen zomer. De nummers 7 tot en met 16 uit de Jupiler Pro League nemen nu deel, net als de nummers 1 tot en met 6 uit de Proximus League.

Deze 16 teams worden onderverdeeld in vier groepen van vier ploegen. In groep 1 komen de nummers 7, 14 en 15 uit de Jupiler Pro League terecht, samen met het nummer 6 uit de Proximus League. Het nummer 5 uit de Proximus League vergezelt de nummers 8, 13 en 16 uit de Jupiler Pro League in groep 2. Groep 3 wordt gevormd door de nummers 9 en 12 uit de Jupiler Pro League en de nummers 1 en 4 uit de Proximus League. In groep 4 zitten dan de nummers 10 en 11 uit de Jupiler Pro League en de nummers 2 en 3 uit de Proximus League.

Bij de huidige tussenstand zorgt dit voor de volgende samenstelling van de groepen:

Groep 1: - KRC Genk (JPL) - Cercle Brugge (JPL) - KV Oostende (JPL)  Lommel SK (PXSL)

Groep 2: - RSC Anderlecht (JPL) - KAS Eupen (JPL) - Waasland-Beveren (JPL) - Beerschot V.A. (PXSL)*

Groep 3: - Zulte Waregem (JPL) - STVV (JPL) - KVC Westerlo (PXSL)* - Royale Union Saint-Gilloise (PXSL)*

Groep 4: - KV Kortrijk (JPL) - Royal Excel Mouscron (JPL) - Royal Excelsior Virton (PXSL)* - Oud-Heverlee Leuven (PXSL) 

*Onder voorbehoud van de wedstrijd Royal Excelsior Virton - Beerschot V.A.

Bij deze ploegen gaan de tellers terug op nul. Na 6 speeldagen blijven de 4 groepswinnaars over. Na een heen- en terugwedstrijd in de halve finales zijn de 2 Play Off 2-finalisten bekend. Een finale - met heen- en terugwedstrijd - zal dan bepalen wie het mag opnemen tegen het nummer 4 uit Play Off 1 (onder voorbehoud van bekerwinst).

De winnaar van deze finale, op het terrein van het nummer 4, bemachtigt het laatste Europese ticket voor de tweede kwalificatieronde van de Europa League.

Nog 2 speeldagen op het programma in de Jupiler Pro League. Wie degradeert? Wie haalt Play Off 1? De ontknoping nadert...

Mis deze events niet

Meer