Sport.be

Algemeen

Ineos koerst niet tot 23 maart

05.03.2020 |

Belga

De Britse formatie Team Ineos zal tot 23 maart geen wedstrijden rijden. Dat liet de wielerploeg woensdagavond weten, daags na het overlijden van de 40-jarige ploegleider Nicolas Portal. Naast de rouwperiode binnen het team speelt de onzekerheid door het coronavirus een rol.

Ineos laat de volgende weken de Strade Bianche, Parijs-Nice, Tirreno-Adriatico, Milaan-Sanremo, Nokere Koerse en de Bredene Koksijde Classic schieten. Met de start van de Ronde van Catalonië, op 23 maart, keert de formatie normaal terug. "We hebben deze beslissing genomen na het tragische nieuws van gisteren over Nico Portal. Uiteraard geven we toe dat ook de onzekerheid rond het coronavirus een rol speelt", klinkt het op de teamsite.  

Portal werd het 'sportieve brein' achter de Tourzeges van Chris Froome (2013, 2015, 2016, 2017), Geraint Thomas (2018) en Egan Bernal (2019) genoemd. Zelf was hij profrenner van 2002 tot 2010. In die periode boekte de hardrijder slechts één zege. In 2004 won hij een rit in het Critérium du Dauphiné (2.BC). Wegens hartritmestoornissen moest hij al vroeg een punt achter zijn loopbaan zetten. Hij sloot zijn carrière af bij Sky, de voorloper van Ineos.

Door het coronavirus staan heel wat (Italiaanse) voorjaarswedstrijden deze maand op de helling. De Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo gaan voorlopig nog door, al kan dat de komende dagen nog veranderen. Ineos is het eerste team dat voor zo'n lange tijd niet zal koersen. Onder meer Jumbo-Visma en Michelton-Scott gaven wel al aan om niet te starten in de Strade Bianche en andere Italiaanse wedstrijden.

Mis deze events niet

Meer