Sport.be

Algemeen

UCI stelt momenteel geen koersen uit: 'Beslissing ligt bij plaatselijke overheden'

04.03.2020 |

Belga

Na een meeting met de verschillende vertegenwoordigers uit de wielerwereld - teams, renners en organisatoren - heeft de Internationale Wielerunie UCI beslist om momenteel geen koersen uit te stellen, maakte de UCI woensdag bekend in een persmededeling.

Door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus staan er nochtans vraagtekens achter heel wat wielerwedstrijden. Zo valt het nog af te wachten of de Italiaanse koersen Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo kunnen doorgaan. "De beslissing om koersen eventueel te annuleren ligt bij de plaatselijke overheden, afhankelijk van de evolutie van de huidige situatie en mogelijke risicofactoren. De organisatoren en de leden van onze wielerfamilie hebben zich daarnaar te schikken", klinkt het in de mededeling.

"De UCI volgt de situatie op en staat in nauw contact met een werkgroep. Als er op een bepaald moment andere maatregelen nodig zijn, zal de Wielerunie daarvoor snel de nodige beslissingen nemen." Voor de koersen die wel doorgaan, heeft de UCI een lijst maatregelen klaar die de organisatoren moeten opvolgen om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

 "Zo moet er altijd een afstand zijn tussen publiek en renners en dan vooral in de start- en finishzones. Het medisch protocol moet nageleefd worden, afhankelijk van het land waarin de wedstrijd gehouden wordt. Zo is er een duidelijke procedure om met verdachte gevallen om te gaan. Er komt een beperking op het aantal teams dat in één hotel kan worden ondergebracht en tot slot zijn er maatregelen met betrekking tot hygiëne: zo moet er vermeden worden dat de renners dezelfde pen gebruiken bij het aftekenen voor de koers."

Mis deze events niet

Meer