Sport.be

Algemeen

Mitchelton-Scott past voor Italiaanse koersen en Parijs-Nice

04.03.2020 |

Belga

Mitchelton-Scott trekt zich vanwege het coronavirus terug uit de komende wedstrijden op Italiaanse, Franse en Belgische bodem. Onder meer Strade Bianche, Parijs-Nice, Tirreno-Adriatico, Milaan-Sanremo en Nokere Koerse worden van de kalender geschrapt, zo maakte de Australische ploeg woensdag bekend.

Eerder op de dag liet het Nederlandse Jumbo-Visma al weten te passen voor Strade Bianche en GP Industria, twee Italiaanse koersen die dit weekend op het programma staan. Mitchelton-Scott, het team van de broers Yates, gaat dus nog een stap verder. De Australiërs schrappen acht wedstrijden (mannen en vrouwen) tussen 4 en 22 maart, zijnde Strade Bianche, GP Industria, Parijs-Nice, Tirreno-Adriatico, Ronde van Drenthe, Danilith Nokere Koerse, Milaan-Sanremo en Trofeo Alfredo Binda.

"Wij hebben de plicht om het welzijn van de renners en de staf te verzekeren. Wij hebben geen controle over de maatregelen die organisatoren al dan niet treffen om de risico's van COVID-19 te managen. Onze staf en renners reizen voortdurend tussen landen met verschillende gezondheidssystemen en strategieën omtrent COVID-19. Dat constante gereis verhoogt de gezondheidsrisico's en maakt het managen van de logistiek, potentiële quarantaineperioden etc. extreem moeilijk." Mitchelton-Scott zegt klaar te zijn om te koersen maar gelooft met deze forfaits "het best tegemoet te komen aan de verplichting om voor renners en staf te zorgen".

Mis deze events niet

Meer