Sport.be

Algemeen

Topsprinter Gaviria zou besmet zijn met het virus

04.03.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

Dinsdag raakte in de Verenigde Arabische Emiraten bekend dat zes personen - renners en niet-renners - tijdens de UAE Tour positief hebben getest op het coronavirus. Volgens de Gazzetta dello Sport en enkele Colombiaanse media zou daarbij één Colombiaanse renner besmet zijn. Er wordt nadrukkelijk in de richting gewezen van topsprinter Fernando Gaviria. Hij is op dit moment immers nog de enige Colombiaanse renner die in quarantaine zit in Dubai.

Het lokale ministerie van Volksgezondheid en Preventie (MoHAP) in de Emiraten maakte dinsdagavond bekend dat twee Russen, twee Italianen, een Duitser en een Colombiaan besmet zijn. "Zij zijn in contact gekomen met de twee eerdere besmettingen die in deze wielerronde werden vastgesteld", klonk het in de mededeling van de overheid.

Officieel kwam er nog geen nieuws over de besmette personen, maar met UAE Emirates, Cofidis, Groupama-FDJ en Gazprom verblijven er nog slechts vier teams in quarantaine in hun hotel in Dubai. Gaviria is de enige Colombiaanse renner in dat gezelschap.

In Colombiaanse media reageerde de familie van de sprinter. Zij hebben echter ook geen verdere info. "We mogen niet met Fernando praten en zijn nergens van op de hoogte", liet vader Hernando Gaviria weten. "Wij weten dus ook niet of hij het virus heeft opgelopen."

Vorige week donderdag werd de UAE Tour stopgezet wegens het coronavirus. Alle renners en stafleden werden nadien getest op het virus en moesten in hun hotels blijven. De meeste ploegen konden intussen naar huis terugkeren.

Mis deze events niet

Meer