Sport.be

Algemeen

Custovic keert terug naar de kust

03.03.2020 | Erik Duchateau

Belga

Adnan Custovic is bij KV Oostende de opvolger van de maandag ontslagen Nederlander Dennis van Wijk. Hij brengt ex-speler Franck Berrier mee als zijn assistent.

Custovic is een oude bekende in Oostende. Voor de Bosnische Belg, die donderdag zijn eerste training zal leiden, wordt het een terugkeer naar KVO nadat hij er eerder al 3 seizoenen actief was. Eerst als assistent van Yves Vanderhaeghe, na diens ontslag nam hij over als hoofdtrainer. Hij loodste KVO toen van een laatste plaats naar de veilige middenmoot.

"Ik ben heel blij om hier terug te keren", zegt Custovic op de website van KVO. "Ik heb me altijd goed gevoeld in Oostende en de band met de spelers, de omkadering, het personeel en de fans was ook altijd opperbest. Het deed me pijn om KVO onderin te zien staan, maar ik zal mijn uiterste best doen om de komende twee wedstrijden tot een goed einde te brengen."

"Zaterdag wacht ons een belangrijke wedstrijd, dus we moesten snel schakelen", legt voorzitter Frank Dierckens uit. "Aanvankelijk bekeken we de opties om een interne oplossing te zoeken, maar om verscheidene redenen was dat niet zo evident. Dus de keuze viel al snel op een externe man en dan was het belangrijk dat die persoon én de competitie kent én de spelersgroep kan inschatten. Dan kwamen we logischerwijs bij Custovic uit."

"Bovendien werkte Adnan eerder al samen met verscheidene van onze spelers. De spelers die nog met hem samen werkten, zijn ook unaniem lovend over zijn aanpak. Als hoofdtrainer loodste hij KVO toen in een moeilijk seizoen naar veilige haven én hij lanceerde terzelfdertijd ook onze jeugdproducten Jelle Bataille en Robbie D'Haese in de eerste ploeg. Ik denk dat hij de geknipte man is om deze job tot een goed einde te brengen. Bovendien brengt hij met ex-speler Franck Berrier ook een oude bekende mee die het huis erg goed kent."

Berrier beëindigde zijn actieve carrière bij KV Mechelen omwille van hartproblemen. Hij was even scout bij Malinwa en was sinds dit seizoen ook actief als analist voor het Franstalige betaalzender VOO. "Door zijn werk als analist is hij de Belgische competitie altijd blijven volgen," aldus Dierckens. "Hij ambieerde echter een functie binnen een club en waar kan hij beter beginnen dan bij de ploeg waar hij toch vijf jaar lang speelde én met een trainer waarmee hij drie jaar samenwerkte."

Op twee speeldagen van het einde van de reguliere competitie staat KV Oostende voorlaatste met 2 punten voorsprong op rode lantaarn Waasland-Beveren. KVO speelt volgend weekend thuis tegen KRC Genk en op de slotspeeldag op het veld van Cercle Brugge, dat 1 punt meer telt dan KVO. Enkel de laatste in het klassement zakt uit de Jupiler Pro League.

Mis deze events niet

Meer