Sport.be

Algemeen

Hofstetter zegeviert in GP Samyn

03.03.2020 |

Belga

Hugo Hofstetter heeft het zegegebaar mogen maken tijdens de 51ste editie van de GP Samyn. De 26-jarige Fransman haalde het na een sprint van de Belg Aimé De Gendt en David Dekker. Bij de vrouwen was Chantal Blaak voor de derde keer aan het feest.

De GP Samyn, de openingskoers aan de andere kant van de taalgrens, levert jaar na jaar spektakel op. Dat was vandaag niet anders, aangezien het peloton in meerdere stukken brak en er slag om slinger aangevallen werd. Deceuninck-Quick Step rekende in de finale opnieuw op de winnaar van vorig jaar, Florian Sénéchal. Ook 'El Tractor', Tim Declercq, was net zoals vorig jaar van de partij in de finale. Jasper Stuyven, die zaterdag mocht vieren op de Omloop Het Nieuwsblad, cijferde zich weg voor zijn ploegmaat Alex Kirsch.

Die laatste zou in de slotkilometers een gooi doen naar de overwinning, maar werd teruggehaald door Sénéchal, die kostbare krachten verspilde. Er zou gesprint worden in een beperkt groepje. In die sprint kwam de winnaar van vorig jaar er niet aan te pas. Hij werd gefrustreerd vijfde. De Belg Aimé De Gendt leek lang op weg naar de overwinning, tot de Fransman Hugo Hofstetter als een duivel uit een doosje naar winst snelde. De Gendt moest vrede nemen met een tweede stek. De derde plaats ging naar David Dekker.

Voor Hofstetter is het zijn grootste zege uit zijn carrière. De 26-jarige renner finishte afgelopen zondag nog als zesde in Kuurne-Brussel-Kuurne.

BLAAK WINT VOOR DERDE KEER

Bij de vrouwen won de Nederlandse Chantal Blaak met veel overmacht. Blaak zette de GP Samyn voor de derde keer op haar palmares. De voormalige wereldkampioene reed maar liefst 50 kilometer solo. Het is de zevende overwinning voor een Nederlandse vrouw op amper negen edities van de wedstrijd. Christine Majerus en Lotte Kopecky, die haar eerste wegkoers van 2020 reed naadat ze afgelopen weekend nog het WK baanwielrennen voor haar rekening nam, vervolledigden het podium.

Mis deze events niet

Meer