Sport.be

Algemeen

Olympische Spelen mogelijk later op het jaar

03.03.2020 |

Belga

Volgens Seiko Hashimoto, de Japanse minister bevoegd voor de Olympische Spelen, is het theoretisch mogelijk dat Tokio 2020 niet in de zomer maar later op het jaar doorgaat omwille van het coronavirus.

In het Japanse parlement zei Hashimoto dat het contract tussen Tokio en het Internationaal Olympisch Comité (IOC) stipuleert dat de Spelen "in 2020" worden georganiseerd. "Dat kan dus geïnterpreteerd worden als toestemming voor uitstel." De komende Olympische Spelen zijn voorzien van 24 juli tot 9 augustus.

"We doen er alles aan om te verzekeren dat de Spelen zoals gepland kunnen plaatsvinden", benadrukte Hashimoto nog. Vorige week liet IOC-voorzitter Thomas Bach optekenen dat de organisatie vastberaden is om de Spelen zoals gepland te laten doorgaan. Volgens de gesloten overeenkomst heeft enkel het IOC het recht om de Olympische Spelen te annuleren. Verschillende sportevenementen werden al geannuleerd of uitgesteld na de uitbraak van het coronavirus. Zo werd het WK atletiek indoor, dat van 13 tot 15 maart zou doorgaan in het Chinese Nanjing, verschoven naar 2021. Ook de Grote Prijs Formule 1 van China, voorzien op 19 april in Sjanghai, werd uitgesteld.

Mis deze events niet

Meer