Sport.be

Algemeen

GP Samyn opent wielerseizoen in Wallonië

02.03.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

De 51e Grote Prijs Samyn (1.1) opent het wielerseizoen in Wallonië. Onder meer Jasper Stuyven, zaterdag winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad, neemt het op tegen het blok van Deceuninck - Quick-Step in de 201,9 km lange koers tussen Quaregnon en Dour.

De renners krijgen meer dan 12 kilometer kasseistroken voorgeschoteld. Deceuninck - Quick-Step mocht drie keer vieren sinds 2016: in 2016 en 2018 met Niki Terpstra en vorig jaar met de Fransman Florian Sénéchal. Ook in de komende editie is de 'Wolfpack' de te kloppen ploeg, Sénéchal is opnieuw van de partij. 

Mogelijk biedt Trek-Segafredo weerwerk met Omloop-winnaar Jasper Stuyven en Edward Theuns. Terpstra (Total-Direct Energie) mikt op een derde overwinning. De Noor Edvald Boasson Hagen voert NTT aan. Alpecin-Fenix rekent op Belgisch kampioen Tim Merlier. Circus-Wanty Gobert hoopt dat Aimé De Gendt, vorig jaar tweede in de GP Samyn, opnieuw sterk voor de dag komt.

De mannenwedstrijd wordt voorafgegaan door de Memorial Roger Delhaye voor vrouwen, de tweede manche in de Lotto Cycling Cup. Zij leggen in totaal een afstand van 94,9 km af. Vorig jaar ging de zege naar de Nederlandse Jip van den Bos.

De GP Samyn, die in 1968 voor het eerst werd georganiseerd, huldigt elk jaar José Samyn, die de eerste editie van de koers won. Samyn overleed op 28 augustus 1969 op 23-jarige leeftijd in een na-Tourcriterium in Zingem.

Mis deze events niet

Meer