Sport.be

Algemeen

Optimistische Clijsters: 'Voel dat mijn niveau aan het stijgen is'

02.03.2020 |

Belga

Kim Clijsters staat aan de vooravond van haar tweede tenniswedstrijd van haar tweede comeback. Morgen neemt ze het op tegen de Britse Johanna Konta, het tweede reekshoofd in het Mexicaanse Monterrey.

Kim Clijsters komt morgen in het Mexicaanse Monterrey aan de start van haar tweede competitie van het jaar. Clijsters kijkt er in de ogen van de Britse Johanna Konta, het nummer 16 van de wereld. Een gelijkaardige tegenstander dus in vergelijking met de eerste match van Clijsters in Dubai, waar ze het opnam tegen Garbine Muguruza, 15de op de WTA-ranking.

"Ik voel dat mijn niveau aan het stijgen is. Er zit nog altijd een goed niveau in mij, maar ik heb natuurlijk wel eerst matchritme nodig. Ik heb nog maar één wedstrijd in de benen en wat sets op training. Bepaalde aspecten van het spel kan je nu eenmaal niet simuleren. Daarvoor heb je dus wedstrijden nodig. Maar ik merk wel op training dat ik beter beweeg, goed reageer en de juiste beslissingen neem. Nu moet ik dat nog tijdens wedstrijden doen", aldus de Limburgse.

Het is overigens de eerste keer ooit dat Clijsters in actie komt in Monterrey. "De mensen zijn hier heel vriendelijk, de ontvangst was mooi. Ik ben dan ook heel blij hier te zijn. Van andere speelsters had ik al gehoord dat het een mooi toernooi is", vervolgt ze. De match tegen Konta kan interessant worden, aangezien de Britse nog geen enkele wedstrijd kon winnen in het enkelspel in 2020. Al heeft ze wel haar ervaring mee, want ze speelde de afgelopen jaren meermaals halve finales in Grand Slams.

 

Mis deze events niet

Meer