Sport.be

Algemeen

Lampaert: 'Tim Declerq is echt een beer'

29.02.2020 | Marnick Claes

Belga

Yves Lampaert moet in het Omloop Het Nieuwsblad genoegen nemen met een tweede plaats. "Toen Jasper Stuyven het overnam in de laatste kilometer, wist ik genoeg", zegt Lampaert.

Het was even wachten vooraleer Yves Lampaert vooraan te zien was. Hij zat niet meteen in de kopgroep. "Ik heb nooit gepanikeerd. Ook niet toen een omvangrijke groep wegreed en ik in het tweede gedeelte zat. Dat zorgde natuurlijk wel voor een eerste schifting in het peloton. Van dan af zou het wel heel gevaarlijk worden en was het aangewezen om op te schuiven. Dat deden we dan ook met enkele mannen van de ploeg. Na de Leberg spatte het helemaal uit elkaar. Ik wist dat het daarna in die tussenstukjes zou gebeuren en dat was ook het geval. Met een klein groepje slaagden we erin om weg te rijden van de rest. Ik had gelukkig een beresterke Tim Declercq mee als ploeggenoot. Je kan jezelf niet voorstellen wat voor een beer dat is. Hij reed kilometers aan de leiding en dat met wind op kop. Chapeau voor Tim", zegt Lampaert. 

Op twee kilometer van de finish probeerde Lampaert nog een ultieme aanval, maar Jasper Stuyven kan toch volgen. "Ik ging op twee kilometer van de finish nog eens versnellen. Jasper Stuyven kon mee en pakte al snel over. Ik wist dan al genoeg. Sören Kragh Andersen waren we kwijt, zodat ik zeker was van minstens een tweede plaats. In de sprint zat ik niet goed gepositioneerd om uit het wiel van Jasper te komen. 1 en 2 waren sowieso de besten in de koers. Het is jammer dat ik niet win. We staan met de ploeg wel al op 12 zeges en dat is ook al niet min", besluit Lampaert. 

De nummer drie van het Omloop Het Nieuwsblad, Sören Kragh Andersen, legt zich neer bij de heerschappij van de twee Belgen. "Op de Muur van Geraardsbergen ging het al vol gas. Ik slaagde er nog in om Jasper Stuyven en Yves Lampaert te vervoegen, nadat die waren gaan aanvallen. Met drie stevenden we op de meet af, maar bij mij was het beste er wel al af. Toen Lampaert aan de boog van de laatste twee kilometer nog eens ging versnellen, moest ik passen. Ik hoopte wel dat wanneer Stuyven bij Lampaert kwam, het tempo zou stokken waardoor ik opnieuw bij hen zou kunnen aansluiten. Dat was dus niet het geval. De Belgen waren vandaag nu eenmaal net iets sterker en daar leg ik me ook bij neer. Ik ben alvast blij om op het podium te staan van deze wedstrijd", laat Andersen weten. 

Mis deze events niet

Meer