Sport.be

Algemeen

Belgisch vrouwenkwartet strandt op zucht van olympisch ticket in achtervolging

26.02.2020 |

Belga

Net geen kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokio voor de Belgische vrouwenachtervolgingsploeg. Jolien D'hoore en haar teamgenotes kwamen op de openingsdag van de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Berlijn 283 duizendsten van een seconde te kort. D'hoore baalde achteraf.

 "Het is heel zuur dat we verliezen met zo'n klein verschil. Het is weer net niet. Er waren iets te veel schommelingen in onze race, we moeten bekijken waaraan dat lag. En dan denk je, waar hebben we het laten liggen? Mijn laatste aflossing had beter moeten zijn en dan had ik erbij kunnen blijven (D'hoore liet een klein gaatje vallen in de slotronde). Dat verwijt ik mezelf", reageerde D'hoore.

"Dit is jammer voor de hele ploeg en voor het Belgische vrouwenwielrennen. Maar toch moeten we fier zijn op wat we bereikt hebben: vier jaar terug hadden we hier niet aan kunnen denken. We hebben hoe dan ook een goede koers gereden, met de ploeg die hier aan de start stond. Er was de pech van Annelies (Dom), die enkele weken geleden gevallen is. Maar dat haar vervangster Gilke Croket kort na de start afhaakte, dat was wel het plan", verduidelijkt de renster.

Tot overmaat van ramp werd Shari Bossuyt ziek in de laatste aanloop naar dit WK. Voor D'hoore is het dus een pijnlijk einde van het ploegenachtervolgingavontuur. "Voor mij stopt het na Tokio. Maar de toekomst ziet er wel goed uit, er zijn nog een paar jonge meisjes op komst. Ik denk dat het wel goedkomt voor de Spelen van Parijs", besluit D'hoore. Ook Croket stopt met de ploegenachtervolging. Lotte Kopecky twijfelt luidop over haar toekomst in het project.

Mis deze events niet

Meer