Sport.be

Algemeen

Sweeck: 'Meer voorsprong mocht Aerts niet krijgen'

23.02.2020 | Marnick Claes

Belga

Laurens Sweeck won de sluitingsprijs in Oostmalle, maar het liep niet van een leien dakje. "Ik schoot uit mijn pedaal bij de start", zegt Sweeck.

Door een stevige versnelling in de slotronde schrijft Laurens Sweeck de sluitingsprijs Oostmalle op zijn naam, maar hij had in het begin toch wat tegenslag. "Ik schoot uit mijn pedaal bij de start. Ik kon me nog redelijk handhaven qua posities, maar zat helemaal ingesloten waardoor ik toch wegzakte. Het was van dan af spurten om weer naar voor te geraken. Gelukkig ging het vooraan niet echt snel en kon ik weer mijn plaatsje opeisen. Ik mocht niet twijfelen en ben dan met Michael Vanthourenhout in het wiel naar Toon Aerts gereden", zegt Sweeck. 

Vooraan reed Toon Aerts een mooie voorsprong van 30 seconden bijeen. "Het werd dan tijd om iets te ondernemen.Veel meer voorsprong mocht Aerts niet meer krijgen. Het was jammer dat ik Michael Vanthourenhout vandaag niet aan de zege heb kunnen helpen. Eigenlijk reden we met die optiek al enkele crossen rond, maar het heeft weer niet mogen zijn. Gisteren in Leuven sloeg het helemaal tegen want toen waren Eli Iserbyt en ikzelf al na de eerste bocht uitgeteld. En vandaag ging het opnieuw niet. Jammer, maar we houden het in gedachte voor volgend seizoen", besluit Sweeck. 

Toon Aerts werd uiteindelijk toch ingehaald door een sterke Belgische kampioen. "Laurens Sweeck stond naast mij aan de start van de wedstrijd. Ik zag dat hij uit zijn klikpedaal schoot en wist dat hij hierdoor zou teruggeslagen worden. Ik legde meteen een goed en stevig tempo op, maar dat bleek niet voldoende te zijn want Laurens Sweeck was vrij snel terug. De aanval was vandaag de beste verdediging dus ging ik versnellen. Ik maakte echt wel geen goede dag door. Spijtig genoeg zat de cross van Leuven mij nog net iets te veel in de benen. Laurens Sweeck pakte uit met een schitterende slotronde en kon hierdoor winnen", laat Aerts weten. 

Mis deze events niet

Meer