Sport.be

Algemeen

Laurens Sweeck wint Sluitingsprijs in Oostmalle

23.02.2020 | Ward Bollen

Belga

Belgisch kampioen veldrijden Laurens Sweeck heeft de laatste officiële wedstrijd van het seizoen gewonnen. Hij haalde het in de Sluitingsprijs van Oostmalle voor Toon Aerts en Michael Vanthourenhout.

Laurens Sweeck schoot bij de start meteen uit zijn pedaal en verloren vele plaatsen. Eli Iserbyt, Toon Aerts en Quinten Hermans kenden een goed begin en na de eerste ronde moest Sweeck rond de 16de positie slechts enkele seconden prijsgeven op de kop van de wedstrijd.

Na een foutje van Tom Meeusen in het zand sloeg Toon Aerts een kloofje en ook een valpartij van Felipe Orts kostte tijd aan de achtervolgers. De voorsprong van Aerts liep al snel op tot meer dan 20 seconden. Laurens Sweeck nam zijn ploegmakker Michael Vanthourenhout op sleeptouw en met nog 4 ronden te gaan was het verschil naar Aerts teruggelopen tot 11 seconden. Bij de volgende passage aan de finish kregen we drie man aan de leiding met Corné van Kessel en Lars van der Haar op 10 seconden.

Vanthourenhout versnelde en sloeg een kloofje, maar nooit groot genoeg en hij wachtte aan de finish weer op het duo achtervolgers. Van Kessel was inmiddels genaderd tot op amper 5 seconden. Na een spectaculair manoeuvre van Aerts gingen hij en Sweeck bijna tegen de grond, maar het liep met een sisser af. Een versnelling van Sweeck zou beslissend zijn, Aerts probeerde nog te reageren, maar kreeg het gat niet meer gedicht, Vanthourenhout moest laten begaan.

Belgisch kampioen Sweeck wint zo de laatste officiële wedstrijd van het seizoen voor Toon Aerts en zijn ploegmaat Michael Vanthourenhout. Van Kessel eindigde als vierde voor van der Haar, Adams, Soete, Hermans, Meeusen en Orts. Woensdag zijn nog de Rectavit Cyclocross Masters in Waregem.

Mis deze events niet

Meer