Sport.be

Algemeen

Worst besluit veldritseizoen met zege

23.02.2020 | Ward Bollen

Belga

Annemarie Worst heeft de Sluitingsprijs in Oostmalle gewonnen. Na een spannend duel met Denise Betsema rekende ze in de slotronde af met haar landgenote.

Marion Norbert-Riberolle nam in de wind en de regen de beste start voor Inge van der Heijden en Denise Betsema. Nog voor het einde van de eerste ronde hadden Betsema en Annemarie Worst, zaterdag nog een beetje ziekjes in Leuven, een kloofje van enkele seconden op de eerste achtervolgers.

Bij de derde passage aan de finish had van der Heijden 11 seconden achterstand, Riberolle en Sanne Cant volgden op 24 seconden. Betsema voerde vooraan de druk op, Worst moest enkele keren een gaatje laten, maar keerde telkens terug. Bij het ingaan van de laatste ronde had het leidersduo een geruststellende voorsprong van 23 seconden. In de zandstrook moest Betsema even van de fiets en daar profiteerde Worst voluit van.

De winnares van de Wereldbeker en zilveren medaille op het WK knalde aan hoge snelheid richting de finish en zege. Betsema legde beslag op de tweede plaats. Van der Heijden vervolledigde het podium op 39 seconden. Cant pakte de vierde plaats op 55 seconden voor Riberolle. Ellen van Loy werd verdienstelijk zesde. Met de elfde zege van het seizoen voor Worst zit het veldritjaar bij de dames erop.

CARNAVAL EN VAKANTIE

"Ik had het eigenlijk in eerste instantie niet door dat ik een kloofje had. Tot ik van de toeschouwers hoorde dat ik moest doorgaan. Ik keek dan even achter mij en zag Denise Betsema op enkele meters volgen. Dan diende ik niet meer te twijfelen en gaf ik het volle pond", meldde Annemarie Worst.

Er stond heel veel wind op het parcours en ook de regen maakte het er allemaal niet gemakkelijker op. "Eenmaal op de fiets heb je weinig last van die elementen. Eigenlijk is het voor de start veel slechter. Je staat daar dan te wachten om te beginnen in de wind en de regen. Je kan jezelf moeilijk opwarmen. Maar dat hoort nu eenmaal bij de cross. Het was opnieuw een mooie tweestrijd met Denise Betsema. Gelukkig kon ik vandaag winnen. Nu ga ik carnaval vieren, vanavond nog en dinsdag. Daarna staat een skivakantie op mijn programma", besloot Worst.

Mis deze events niet

Meer