Sport.be

Algemeen

Aerts: 'Leuven is altijd iets speciaals voor mij'

22.02.2020 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Toon Aerts pakte zijn derde overwinning in de Rectavit GP Leuven. De ranke Telenet Baloise Lion was er duidelijk heel blij mee.

Drie zeges op negen organisaties: Leuven ligt Aerts. "Het is hier altijd iets speciaals geweest voor mij. Dit was mijn eerste tv-cross die ik kon winnen. En vorig seizoen won ik voor het eerst een cross in de sprint hier. Dit parcours ligt me wel, met onder meer dat wasbord waar ik snel over geraak. Verder vind ik hier weinig dingen waar ik de cross mee kan verliezen."

De wind speelde vandaag een rol, gaf de winnaar toe. "Zeker in de sprint, want de aankomst was wind op kop en lichtjes bergop. Maar omdat de snelheid voor de laatste bocht zo laag lag, koos ik voor de snelle inzet van de sprint. Dat was niet in het voordeel van mijn ploegmakker Lars, omdat die in derde positie zat, maar uiteindelijk kon ik het zelf afwerken."

Vanthourenhout: "Dit is een cross die ik graag doe"

Michael Vanthourenhout klopte na de meet net niet zijn stuur in twee. "Ik was duidelijk ontgoocheld, ja", vertelde de West-Vlaming achteraf. "Dit is een cross die ik graag doe. Ik was erop gebrand een goede prestatie neer te zetten. Spijtig genoeg was er niemand mee van de ploeg om me te steunen. Normaal gezien zijn we altijd met een aantal om te controleren, maar nu zat ik eens in de sandwich. Ik wist dat ik het vroeg in de laatste ronde moest proberen, want afwerken in de sprint is geen oplossing voor mij. Tweede was misschien het hoogst haalbare voor mij."

Van der Haar: "Dacht even dat het voor mij was"

"Ik was eigenlijk verrast dat die twee vooraan wachtten", vertelde de Nederlander achteraf. "Zeker niet omdat ze toch wel weten dat ik snel ben in de sprint. Toen ik erbij kwam, dacht ik: "Het is voor mij". Alleen werd ik iets te enthousiast (lacht). Ik trok te wild aan, dus daar gingen mijn kansen. Heel zuur, maar eerlijk gezegd heb ik heel lang gekoerst voor de derde plaats."

Mis deze events niet

Meer