Sport.be

Algemeen

Betsema dubbelt in Leuven: 'Ik wilde van bij de start wegblijven'

22.02.2020 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Denise Betsema glunderde na haar tweede overwinning op rij in de Rectavit GP Leuven. "Over de meet komen met mijn man en kinderen in de buurt maakt deze overwinning extra emotioneel."

Denise Betsema pakte twee op twee in Leuven. "Vorig jaar reed ik hier ook rond met een prettig gevoel, maar dat kreeg later een bittere nasmaak. Ik wist dat dit rondje me ligt. Ik startte heel goed en in eerste instantie wilde ik ook echt wegblijven. Annemarie kwam daarna nog even terug, maar al snel kon ik toch het verschil maken. In de laatste ronde kon ik genieten van mijn voorsprong."

'Denise Overseas' werd stevig aangemoedigd in Leuven. "Dat doet erg deugd. En over de meet komen met mijn man en kinderen in de buurt maakte het extra emotioneel."

Worst met griep

"Zwaar", vatte Annemarie Worst haar wedstrijd samen. "Ik werd ziek deze nacht en had geen krachten in de benen. De hele nacht heb ik niet geslapen. Ik wou starten en ging het wel afwachten. Op zich startte ik nog goed. Het is aan de ene kant spijtig, maar langs de andere kant... Liever nu verliezen dan volgend jaar geen goed seizoen rijden (glimlacht)."

Cant blij met derde plek

Sanne Cant wilde eigenlijk nog voor de sprint al naar plaats drie rijden. "Maar ik schoot uit mijn pedaal op die bultjes. Daar had ik wel even geluk. Ik moest er telkens stilstaan. Ik zat toen op kop, maar natuurlijk wilden de anderen toen niet meer overnemen. Het was niet eenvoudig om mijn hartslag nog te laten dalen, maar ik kon verrassen door zo snel aan te gaan in de sprint. Er stond alleszins te veel wind om weg te rijden; dat merkte je toen iemand van ons drieën probeerde weg te rijden."

Mis deze events niet

Meer