Sport.be

Algemeen

Betsema: 'Ik hoop in Leuven mee te strijden voor de overwinning'

21.02.2020 | Erik Duchateau

Belga

De meeste veldrijders snakken naar het einde van het seizoen. Voor Denise Betsema had het gerust nog wat langer mogen duren. De titelverdedigster in de Rectavit GP Leuven maakte sinds haar comeback in het veld een sterke indruk en wil die lijn in het slotweekend doortrekken.

Een maand geleden vierde Denise Betsema in Meulebeke haar comeback in het veld, sindsdien stond de Nederlandse in vier van haar vijf wedstrijden op het podium. "Mijn terugkeer in het veld is meer dan geslaagd. Op voorhand had ik gehoopt om eens op het podium te staan. Afgelopen weekend lukte dat ook in een grote wedstrijd met alle toppers aan de start."

Nochtans staat Betsema iedere wedstrijd voor een stevige inhaalrace. In Hulst startte de renster van Pauwels Sauzen-Bingoal pas op de vierde rij. "Dat maakt het toch lastig. Kan je vooraan starten, dan rij je een andere wedstrijd. Nu heb ik er al een hele koers opzitten voor ik in de buurt van de koplopers kan komen. Ik hoop zo snel mogelijk voldoende punten te sprokkelen om wat te kunnen opschuiven."

SUPERLEUK PARCOURS IN LEUVEN

De goede prestaties doen Betsema deugd. "Het is een heel lastig jaar geweest, maar ik wist dat ik zou terugkeren. Dat maakte het toch iets makkelijker om te blijven focussen op die trainingen. Het was bovendien ook een uitlaatklep. Het is mooi dat die inspanningen nu beloond worden met resultaten. Het aantal wedstrijden dit seizoen is beperkt, maar ik geniet er wel van. De resultaten geven ook veel vertrouwen naar volgend seizoen toe."

Een jaar geleden haalde Betsema het in Leuven voor Loes Sels en Annemarie Worst. Zaterdag wordt de Texelse de belangrijkste uitdager van haar landgenote. "Ik hoop te kunnen meestrijden voor de overwinning. Win ik niet, dan zal ik niet ontgoocheld zijn. Ik ben al lang blij dat ik terug aan de top van het veldrijden sta."

"Het parcours in Leuven ligt me wel, ik kom er ook heel graag. De omloop doet me wat denken aan Texel. Daar liggen in het bos ook een aantal steile technische klimmetjes en single tracks. Dat is superleuk. Op de strook aan de aankomst kan ik mijn power kwijt. Inhalen wordt niet makkelijk, maar als de goede benen er opnieuw zijn, zal ik wel beloond worden met een goed resultaat."

Mis deze events niet

Meer