Sport.be

Algemeen

Federer out tot en met Roland Garros

20.02.2020 | Erik Duchateau

Belga

Roger Federer moet wegens een operatie aan de rechterknie forfait geven voor de tornooien van Dubai, Indian Wells, Bogota, Miami en Roland Garros, zo maakte de Zwitserse nummer 3 van de wereld donderdag bekend via Twitter.

De 38-jarige Federer is woensdag al onder het mes gegaan. "Ik had al een tijdje last van mijn rechterknie. Na overleg met mijn team werd er besloten over te gaan tot een kijkoperatie. Die werd in Zwitserland uitgevoerd. Het bleek de juiste beslissing, zo bevestigde het medische personeel. Zij gaan uit van volledig herstel, maar door de ingreep zal ik dus wel tot en met Roland Garros aan de kant staan", klonk het in een mededeling. "Ik wil iedereen al bedanken voor alle steun en ik kijk uit naar mijn terugkeer, bij de start van het grasseizoen."

Voor de twintigvoudige grandslamwinnaar is Roland Garros de enige grandslam die hij nog maar één keer kon winnen. Op Wimbledon is hij recordhouder met acht zeges, de Australian Open won hij zeven keer en vijf keer was hij de beste op de US Open.

Mis deze events niet

Meer