Sport.be

Algemeen

Thorup: 'Onze mindset is en blijft aanvallend'

19.02.2020 | Erik Duchateau

Belga

AA Gent is niet van plan zich in te graven woensdag op bezoek bij AS Roma in de heenmatch van de zestiende finales van de Europa League. "Onze mindset is en blijft aanvallend", aldus Gent-trainer Jess Thorup.

Op papier is AS Roma favoriet. "Als je naar de individuen kijkt... dat zijn topspelers in Europa met heel veel kwaliteiten", vertelde Thorup woensdag op een persconferentie in het Stadio Olimpico. "Roma staat in de top-20 van de ploegen die het meest spenderen. Als je weet hoe voetbal om geld draait, dan zouden we eigenlijk geen kans maken. "

"We geloven echter dat alles mogelijk is, anders blijven we beter thuis. Vertrouwen is ook belangrijk en dat missen ze momenteel misschien wat. Ik houd daar echter geen rekening mee, ik ben 100% gefocust op ons eigen team en hoe we iets kunnen bereiken morgen", aldus Thorup, die niet van plan is de opstelling of tactiek radicaal om te gooien.

"Onze mindset is en blijft aanvallend, daar zijn we het best in en dat moeten we niet wijzigen. Let wel, morgen zullen we wellicht meer dan de helft van de wedstrijd de bal niet hebben, dus we zullen onze defensieve taken goed moeten verrichten. We komen met vertrouwen naar hier na de voorbije wedstrijden en dat geeft hoop om hier iets neer te zetten", besloot Thorup.

Mis deze events niet

Meer